poniedziałek, 24 marca 2014

Test Panel w ... 3Kolory Cafe Grill & Restaurant cz. II

Drugi test panel odbył się 20 marca w restauracji 3 kolory na poznańskiej malcie. Kreatorem tych dań był Adam Zastróżny. Tak jak w poprzednim dniu przygotowane zostały dla nas 3 wspaniałe dania. Jako pierwsze degustowaliśmy kompresowany w limonce i świeżym estragonie skallops aromatyzowany chorizo. Jeśli mam być szczera było to jedyne danie które nie powaliło nas na kolana, ale było smaczne i bardzo pieprzne. Dodatkowo na bokach talerza prezentował się agrest w słodkim syropie. Natomiast Suzanne upodobała sobie chorizo. Na chwilę obecną zastanawiam się jak Ona do tej pory żyła w nieświadomości.


 Kolejnym daniem jakim uraczył nas Adam były grillowane krewetki tygrysie, które wcześniej zostały zamarynowane pastą tandoori. Do tego absolutnie obłędny mus z makreli. Konkretny i dobrze przyprawiony. Na naszym talerzu znajdował się również rak. Nie obyło się oczywiście bez problemów i uśmiechów. Czy owa ozdoba jest jadalna, a jeśli tak to która jej część się do tego nadaje. Jakie było nasze miłe zaskoczenie, kiedy to sam szef przedstawił nam przyspieszony kurs obierania raka. Całość posypana została jadalną ziemią z suszonych oliwek. Udało mi się nawet dowiedzieć jak się ją przyrządza więc będę starać się ją odtworzyć.


Na koniec szef kuchni zaproponował nam doradę z risotto kokosowym oraz delikatnym szpinakiem. Jeśli ktoś lubi smak kokosa, a jest on specyficzny to polecam bo naprawdę pozytywnie zadziwi was to połączenie, natomiast jeśli przytłacza was dość mdły smak kokosu, to możecie mieć problem ze zjedzeniem ryżu. Ryba przygotowana przez Adama była przepyszna, wilgotna dla mnie idealna! Jeśli wszystkie ryby przygotowane przez niego są tak wspaniałe to ja zdecydowanie to kupuję.


Było nam bardzo miło móc również podyskutować z Adamem Zastróżnym. Który bardzo cierpliwie odpowiadał na nasze nawet dziwaczne pytania. Chętnie dzielił się wiedzą oraz sposobem przygotowania wszystkich dań.

Neutralne kolory restauracji przypadną każdemu do gustu. Obsługa była bardzo uprzejma i sympatyczna, a w naszych kieliszkach nie zabrakło nigdy wody. Żałuję, że restauracja jest tak daleko od mojego miejsca zamieszkania. Znajduje się natomiast w najfajniejszym miejscu w mieście. Latem, fani wioślarstwa (czyli ja) i innych sportów zdecydowanie znajdą coś dla siebie. Gdy jest piękna pogoda można usiąść na balkonie, ciekawe miejsce i smaczne jedzenie. Zaś rodzice znajdą mały kącik dla dzieciaków który sprawi, że chociaż na chwilę odetchną. Na pewno zamierzamy zawitać tam w najbliższym czasie!

Tak jak już wspominałam wcześniej degustacje te poprzedzają otwarcie akcji Sezon na owoce morza w wybranych restauracjach w Poznaniu. Przez cały kwiecień, za jednolitą kwotę 58 zł będzie można zasmakować dań, którymi my się zachwyciliśmy. Od was tylko zależy jaką restauracje wybierzecie i które danie przypadnie wam do gustu.
Więcej informacji znajdziecie na stronie www.KulinarnyPoznan.pl

3Kolory Cafe Grill & Restaurant
Malta, ul: Wiankowa 3
61-131 Poznań

Caroline xxx & Suzanne
Photos by Suzanne (zdjęcie raka - Caroline :P)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz