Kolejny prosty przepis, idealny dla takich żółtodziobów w
kuchni jak ja. Produkty potrzebne do zrealizowania tego banalnego, aczkolwiek
efektywnego i lubianego chyba przez wszystkich dania:
·
Mięso mielone
·
Przecier pomidorowy
·
Cebula lub (prawie zawsze w moim przypadku)
czosnek
·
Bazylia, sól, pieprz, papryka w proszku
·
Ogórek kiszony lub z octu
·
Tarty ser
- Rozgrzewamy w garnku masło, wrzucamy czosnek i podsmażamy kolegę, aż zrobi się żółtawy i szklisty(oczywiście mam na myśli czosnek).
- Dodajemy przyprawione solą, pieprzem, papryką i bazylią mięso- czekamy, aż przestanie być surowe, podsmażamy do koloru jasno-brązowego.
- Dodajemy tyle łyżek przecieru, aż smak i barwa będzie dla nas satysfakcjonująca (u mnie koło 6). Jeśli sos jest dla Was za gęsty po prostu dolejcie odrobinę wody.
- Wrzucamy na sam koniec pokrojonego w kosteczkę ogórka, mieszamy i podajemy do makaronu spaghetti lub np. świderków.
Starty ser dopełni całości, smacznego!
Text&pics by Suzanne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz