1,2,3...Spaghetti!




Kolejny prosty przepis, idealny dla takich żółtodziobów w kuchni jak ja. Produkty potrzebne do zrealizowania tego banalnego, aczkolwiek efektywnego i lubianego chyba przez wszystkich dania:


·         Mięso mielone
·         Przecier pomidorowy
·         Cebula lub (prawie zawsze w moim przypadku) czosnek
·         Bazylia, sól, pieprz, papryka w proszku
·         Ogórek kiszony lub z octu
·         Tarty ser

  1. Rozgrzewamy w garnku masło, wrzucamy czosnek i podsmażamy kolegę, aż zrobi się żółtawy i szklisty(oczywiście mam na myśli czosnek).
  2. Dodajemy przyprawione solą, pieprzem, papryką i bazylią mięso- czekamy, aż przestanie być surowe, podsmażamy do koloru jasno-brązowego.
  3. Dodajemy tyle łyżek przecieru, aż smak i barwa będzie dla nas satysfakcjonująca (u mnie koło 6). Jeśli sos jest dla Was za gęsty po prostu dolejcie odrobinę wody.
  4. Wrzucamy na sam koniec pokrojonego w kosteczkę ogórka, mieszamy i podajemy do makaronu spaghetti lub np. świderków.

 Starty ser dopełni całości, smacznego!






Text&pics by Suzanne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz