Próżne babeczki

Zuzia stwierdziła, że nasze babeczki są próżne. Czy ma racje? Chyba tak. W końcu nic tylko podziwiać i jeść.
Gdy Zuzka brała udział w konkursie cooklet upiekłyśmy babeczki. Są to babeczki wg przepisu bloga eksperymentalnie , ale jak to z nami bywa przepis musimy zmodyfikować po nasze gusta. Oryginalny przepis zawiera wiórki kokosowe. Ale ponieważ jeden z naszych testerów nie toleruje kokosu musieliśmy go pominąć.
Dodałyśmy drobno krojone migdały.

Składniki:
w naszym przypadku przepis starczył tylko na 8 muffinek
  • 170g mąki pszennej
  • 60g cukru
  • 40g drobno krojonych migdałów
  • ½ łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 1 jajko
  •  60 ml oleju
  • 150ml mleka
  •  maliny
1. W jednej misce wymieszałyśmy wszystkie sypkie produkty. W drugiej natomiast mleko, olej i jajka.
2. Połączyłyśmy mieszanki ze sobą.
3. Maliny układaliśmy na przemian z mieszanką w papilotkach do 3/4  wysokości.
4. Piekły się ok 25 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem. Ale wszystko i tak zależy od waszego piekarnika i trzeba sprawdzić czy ciasto nie jest surowe w środku.
5. Nasze babeczki udekorowaliśmy trzema kremami z bitej śmietany. Czekoladowy, malinowy i waniliowy. Nam najbardziej babeczki smakowały na ciepło:)







 Caroline xxx
Photos by Suzanne

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz