Gdy Zuzka brała udział w konkursie cooklet upiekłyśmy babeczki. Są to babeczki wg przepisu bloga eksperymentalnie , ale jak to z nami bywa przepis musimy zmodyfikować po nasze gusta. Oryginalny przepis zawiera wiórki kokosowe. Ale ponieważ jeden z naszych testerów nie toleruje kokosu musieliśmy go pominąć.
Dodałyśmy drobno krojone migdały.
Składniki:
w naszym przypadku przepis starczył tylko na 8 muffinek
- 170g mąki pszennej
- 60g cukru
- 40g drobno krojonych migdałów
- ½ łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
- 1 jajko
- 60 ml oleju
- 150ml mleka
- maliny
2. Połączyłyśmy mieszanki ze sobą.
3. Maliny układaliśmy na przemian z mieszanką w papilotkach do 3/4 wysokości.
4. Piekły się ok 25 minut w 180 stopniach w piekarniku z termoobiegiem. Ale wszystko i tak zależy od waszego piekarnika i trzeba sprawdzić czy ciasto nie jest surowe w środku.
5. Nasze babeczki udekorowaliśmy trzema kremami z bitej śmietany. Czekoladowy, malinowy i waniliowy. Nam najbardziej babeczki smakowały na ciepło:)
Caroline xxx
Photos by Suzanne
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz